Gluteeniton elämä » Raakasuklaa

Raakasuklaa

Raakasuklaa

1 ½ dl kaakaovoita raastettuna
1 dl sulatettua kylmäpuristettua kookosöljyä
1-2 tl hunajaa tai kookossokeria tai agavesiirappia
ripaus suolaa
1 dl raakakaakaojauhetta
1 dl lucumajauhetta
1 tl aitoa vaniljajauhetta

pähkinöitä, pähkinärouhetta, kuivattuja marjoja, rusinoita tms.


Laita kookosöljypurkki lämpimään veteen, jotta öljy sulaa. Aseta kulho vesihauteeseen; lisää kattilaan vettä ja aseta kulho kattilan päälle. Mittaa kulhoon kookosöljy ja raastettu kaakaovoi. Anna seoksen lämmetä ja sulaa. Lisää hunaja/kookossokeri/agavesiirappi ja ripaus suolaa. Sekoita.

Lisää sekaan raakakaakaojauhe, lucumajauhe sekä vaniljajauhe ja sekoita niistä juokseva massa. Tarkista maku. Laita jääpala- tai suklaamuottien pohjalle pähkinöitä/pähkinärouhetta, kuivattuja marjoja, rusinoita tms. Lusikoi päälle suklaamassaa. Voit myös kaataa suklaamassan leivinpaperin päälle lautaselle ja ripotella päälle pähkinöitä/kuivattuja marjoja/rusinoita.

Anna suklaan jähmettyä pakastimessa 20-30 minuuttia.

Säilytä valmis suklaa jääkaapissa.


Resepti: Marika Ahonen
Kuva: Marjo Jokinen