Gluteeniton elämä » Reseptejä » Blinit

Blinit

Blinit_591

4 dl maitoa
1 rkl hiivaa
½ tl suolaa
1 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ dl tattarijauhoja
2 kananmunaa
2 rkl voisulaa


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja suola. Lisää jauhot ja anna taikinan kohota 1 tunnin ajan. Lisää kananmunan keltuaiset, voisula ja viimeisenä kovaksi vaahdoksi vatkatut kananmunan valkuaiset. Anna taikinan kohota uudelleen.

Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.

Blinit 2



3 dl bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
15 g hiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 tl sokeria
1 dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 keltuainen
1 valkuainen


Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota 2 tuntia huoneenlämmössä. Lisää taikinaan ennen paistamista kuuma maito, suola, voisula ja keltuainen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja sekoita taikinaan viimeisenä.

Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.

Tarjoa blinit smetanan, punasipulin ja mädin tai kylmäsavustetun lohen kanssa.