Gluteeniton elämä » Reseptejä » Cookies-kakku

Cookies-kakku

Cookies-kakku

Pohjat (3 kpl):

125 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
I pss (= 70 g) jauhettua hasselpähkinää tai mantelia
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
50 g tummaa suklaata rouhittuna

Pohjien väliin ja päälle:

2 dl kuohukermaa
500 g mascarpone-juustoa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl kylmää, vahvaa kahvia
3 rkl sitruunamehua
100 g tummaa suklaata rouhittuna

Koristeluun:

kotimaisia vadelmia
suklaarouhetta


1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.

2. Piirrä kolmelle leivinpaperille tasakokoiset, halkaisijaltaan 20 cm:n ympyrät.

3. Jaa taikina kolmeen osaan. Levitä taikinat lusikan avulla leivinpapereiden päälle piirtämiesi ympyröiden kokoisiksi.

4. Paista 175-asteisessa uunissa pellillinen kerrallaan 12-15 minuuttia. Kiertoilmauunissa voit paistaa kaksi pellillistä yhtä aikaa.

5. Valmista täyte: Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää mascarpone ja muut aineet. Sekoita tasaiseksi.

6. Kokoa jäähtyneet levyt kakuksi laittamalla väleihin ja päälle mascarpone-täytettä. Koristele kakku kotimaisilla vadelmilla ja suklaarouheella.

Huom! Kakun voit halutessasi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Tällöin kakku kostuu sopivasti ja maut tekeytyvät.

Ohje ja kuva: Leila Kekkonen