Gluteeniton elämä » Reseptejä » Croissantit

Croissantit

Croissantit_iso

16 kpl

2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl psylliumkuorijauhetta
1 tl suolaa
1 kananmuna
n. 5 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
200 g voita tai margariinia

voiteluun: kananmunaa


Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita psylliumkuorijauhe joukkoon ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää suola, kananmuna ja jauhoseos. Laita taikina jääkaappiin 20 minuutiksi. Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi, joka on mitoiltaan 50 x 30 cm. Leikkaa juustohöylällä ohuita viipaleita voista ja asettele ne taikinalevyn toiselle sivulle. Taita ilman voita oleva puoli toisen päälle ja kaaviloi hieman. Taita levy vielä kolmeen osaan päällekkäin. Laita jääkaappiin 30 minuutiksi.

Jaa taikina kahteen osaan. Kaaviloi halkaisijaltaan 30-35 cm:n suuruiseksi pyöreäksi levyksi. Leikkaa ympyrä leivinpyörällä 8 sektoriin. Kääri sarviksi aloittaen leveimmästä päästä ja taivuta sarven muotoon. Anna kohota hyvin. Voitele kohonneet sarvet kananmunalla. Paista 250-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Vinkki! Voit halutessasi käyttää voisarviin erilaisia täytteitä, esimerkiksi hienonnettua kinkkua, sinihomejuustoa, oliiveja tai aurinkokuivattua tomaattia. Laita täytettä sektorin leveämpään päähän ja kääri sarviksi.