Gluteeniton elämä » Reseptejä » Glögi-valkosuklaajuustokakku

Glögi-valkosuklaajuustokakku


Pohja:
200 g gluteenittomia pipareita
75 g sulatettua margariinia

Täyte:
4 dl kuohukermaa
600 g tuorejuustoa
250 g valkosuklaata
1 dl hienoa sokeria
2 tl vaniljasokeria
3-4 rkl sitruunanmehua
5 liivatetta

Kiille päälle:
3 liivatetta
2 dl glögitiivistettä
1 dl vettä

Koristeluun:
50 g valkosuklaata


Valmista pohja. Jauha piparit hienoksi monitoimikoneessa tai murskaa ne pakastepussissa kaulimen avulla. Sulata margariini ja sekoita siihen piparimuru. Leikkaa leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Painele muruseos tiiviisti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin jäähtymään.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata se miedolla lämmöllä mikroaaltouunissa. Yhdistä sulatettu, jäähtynyt suklaa ja tuorejuusto keskenään sähkövatkaimella. Lisää kermavaahto. Mausta seos sokerilla ja vaniljasokerilla.

Kuumenna sitruunamehu kattilassa tai mikroaaltouunissa. Puserra ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja liuota kuumaan sitruunamehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki. Lisää liivateseos mousseaineksiin ohuena nauhana sekoittaen. Levitä seos tasaiseksi piparkakkupohjan päälle. Nosta kakku muutamaksi tunniksi jääkaappiin hyytymään.

Kiillettä varten liota liivatelehtiä vedessä viitisen minuuttia. Yhdistä glögitiiviste ja vesi. Mittaa valmista glögiä ½ dl kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää liivatelehdet, joista olet puristanut ylimääräisen veden pois. Lisää joukkoon loppu glögi. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ennen kuin valutat sen varovasti kakun päälle.

Nosta kakku jääkaappiin hyytymään 4-5 tunniksi tai yön yli. Koristele kakku joko sulatetulla tai rouhitulla valkosuklaalla mielesi mukaan.

Resepti ja valmistus: Leila Kekkonen
Kuvaus: Sanna Talsta




Glögi-valkosuklaajuustokakku