Gluteeniton elämä » Reseptejä » Jäätelökakku

Jäätelökakku

Jäätelökakku

Pohja:
150 g gluteenittomia suklaakeksejä
75 g margariinia

Täyte:
1 l suklaajäätelöä
1 l vaniljajäätelöä

Marjakastike:
3 dl mustaherukoita, vadelmia tai mansikoita
½ dl sokeria

Koristeeksi:
hedelmiä ja marjoja


Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija noin 20 cm) pohjalle pohjan kokoinen pala. Hienonna keksit monitoimikoneella murusiksi ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele keksimurut irtopohjavuoan pohjalle. Painele marjat siivilän läpi soseeksi ja mausta sokerilla.

Laita molemmat jäätelöt omaan kulhoon ja anna niiden hetki sulaa huoneenlämmössä. Vatkaa molemmat jäätelöt pehmeiksi sähkövatkaimella. Painele jäätelöt lusikalla kerroksittain pohjan päälle. Kaada pinnalle marjakastike. Pakasta kakku. Irrota kakku vuoasta ja koristele tuoreilla marjoilla ja hedelmillä.

Vinkki! Käytä kakussa eri jäätelömakuja ja koristele vaihdellen esimerkiksi gluteenittomilla kekseillä tai vaahtokarkeilla.

Resepti: Marjo Jokinen
Kuva: Sami Helenius