Gluteeniton elämä » Reseptejä » Joulutortut

Gluteenittomat joulutortut

Joulutortut

Perunataikina:
1 1/2 dl perunahiutaleita
1 1/2 dl vettä
200 g voita tai margariinia
5 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta

Täytteeksi luumusosetta
Voiteluun munaa

Mittaa perunahiutaleet ja vesi kulhoon. Anna imeytyä. Nypi joukkoon rasva ja jauhot. Laita taikina jääkaappiin 20 minuutiksi. Kaaviloi taikina levyksi jauhoja apuna käyttäen. Ota taikinasta pyöreällä muotilla kakkuja ja laita täytettä kakkujen keskelle. Taita tortut kiinni puolikuun muotoon. Jos haluat tähden muotoisia torttuja, leikkaa taikinasta neliöitä, täytä ja taita tähden muotoon.
Voitele munalla ja paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Rahkataikina:
250 g margariinia
5 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
1 tlk (250 g) maitorahkaa

Nypi rasva jauhoseoksen joukkoon. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kovettua hetki jääkaapissa. Kaaviloi taikina levyksi jauhoja apuna käyttäen. Ota taikinasta pyöreällä muotilla kakkuja ja laita täytettä kakkujen keskelle. Taita tortut kiinni puolikuun muotoon. Jos haluat tähden muotoisia torttuja, leikkaa taikinasta neliöitä, täytä ja taita tähden muotoon.
Voitele munalla ja paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.