Gluteeniton elämä » Reseptejä » Kääretorttu ja kakkupohja

Kääretortun valmistusohjeet



Kääretorttua varten laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos sihdin läpi vaahtoon. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin esimerkiksi puuhaarukalla nostellen.

Kaada taikina uunipellille ja paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia eli kunnes tortun pinta ja reunat ovat kauniin kullanruskeita. Aseta pöydälle pellin kokoinen leivinpaperipala ja ripottele sille hiukan sokeria.
Kumoa kypsä torttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paistossa käytetty paperi varovasti. Jos paperi ei irtoa helposti, sivele paistopaperia esim. kostutetulla talouspaperipalalla.
Täytä ja rullaa.

Täytekakkupohjan valmistusohjeet



Kakkupohjaa varten voitele halkaisijaltaan 22 cm kakkuvuoan pohja ja reunat margariinilla ja jauhota vuoka gluteenittomasti esim. murskatuilla riisimuroilla, gluteenittomilla korppujauhoilla, karkeilla riisijauhoilla tms. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos sihdin läpi vaahtoon. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin esimerkiksi puuhaarukalla nostellen.

Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Voit kokeilla kakkupohjan kypsyyttä puutikulla paiston loppuvaiheessa. Jos taikinaa ei tartu puutikkuun, on kakkupohja kypsä.
Halkaise pohja kahteen tai kolmeen osaan. Kostuta, täytä ja koristele.

Mikäli haluat tehdä suklaakääretortun tai kakkupohjan, korvaa 0,5 dl perunajauhoista kaakaojauheella.

Kääretorttu tai täytekakkupohja



4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta