Gluteeniton elämä » Reseptejä » Kesäkurpitsasämpylät

Kesäkurpitsasämpylät

Kesäkurpitsasämpylät

12 kpl

5 dl vettä
50 g hiivaa
2 dl karkeaa kesäkurpitsaraastetta
1 kananmuna
1 tl suolaa
2 tl sokeria
2 dl tattarihiutaletta
2 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
5 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
½ dl öljyä

Voiteluun: kananmunaa
Pinnalle: karkeaa kesäkurpitsaraastetta


Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon raaste, kananmuna, suola ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita hyvin taikinaan puuhaarukalla. Lisää lopuksi öljy ja sekoita taikina tasaiseksi. Nostele lusikoiden avulla taikinakekoja leivinpaperin päälle pellille. Taputtele sämpylöiksi veteen kastetuin käsin. Kohota sämpylöitä noin 15 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle kesäkurpitsaraastetta. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Ohje: Jokinen, M. 2011 Syötävän hyvää leipää. Julkaisija: Keliakialiitto ry.
Kuva: Sami Helenius