Gluteeniton elämä » Reseptejä » Key Lime Pie

Key Lime Pie

Pohjaan:

200 g gluteenittomia digestivekeksejä
100 g margariinia sulatettuna
1 rkl sokeria


Täytteeseen:

5 kpl kananmunan keltuaisia
1 prk (= 400 g) kondensoitua maitoa (makeutettu säilyke)
2 tl limetin kuorta
1 dl limetin mehua = noin 4 kpl limettejä
1 rkl vaniljasokeria


Koristeluun:

1 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
1 kpl limettiä


Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) kokoinen ympyrä. Laita leivinpaperiympyrä vuoan pohjalle. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Jauha keksit hienoksi esimerkiksi monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita voisula ja sokeri keksimurujen joukkoon.

Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Ota piirakkapohja uunista ja anna jäähtyä sillä aikaa kun teet täytteen.
Täytettä varten pese limetit huolellisesti ja kuivaa ne. Raasta limetin vihreää kuorta 2 tl. Vältä kuoren valkoista, kitkerää osaa. Purista limeteistä 1 dl mehua.

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Piiraaseen tarpeettomat valkuaiset voit käyttää esimerkiksi munakkaaseen tai marenkeihin. Vatkaa keltuaiset ja kondensoitu maito sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja valuta joukkoon limetin mehu. Lisää myös kuoriraaste ja vaniljasokeri. Kaada täyte paistetun piirakkapohjan päälle.
Kypsennä limettitorttua uunissa noin 15 minuuttia tai siihen saakka, kunnes se on hyytynyt.

Anna piirakan jäähtyä ensin pöydällä. Siirrä sitten jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi, jotta täyte vielä kiinteytyy. Voit tehdä piirakan valmiiksi jo edellisenä päivänä. Maku vain parannee yön aikana täytteen vetäytyessä.
Halutessasi voit koristella piiraan vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla ja limettiraasteella tai -lohkoilla. Tarjoa loput kermavaahdosta piirakan lisukkeena.

Resepti ja valmistus: Leila Kekkonen
Kuvaus: Sonja Tuomi

Key Lime Pie 2