Gluteeniton elämä » Reseptejä » Korvapuustit

Korvapuustit

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää muna, sokeri, suola, kardemumma, pehmeä margariini ja jauhoista 3 dl. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella tai yleiskoneessa muutama minuutti. Lisää loput jauhot ja vatkaa vielä muutama minuutti.

Kaaviloi taikina noin 35 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Voitele levy pehmeällä margariinilla ja ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kääri levy rullaksi. Leikkaa rullasta vinottain paloja, jotka ovat leveämmältä puolelta 3 cm ja kapeammalta 1 1/2 cm paksuja. Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina molemmilla peukaloilla pullan päältä pohjaan asti. Kohota leivinpaperin päällä pellillä ja voitele munalla. Ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Korvapuustit


14 kpl

2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 ½ tl psylliumkuorijauhetta
1 muna
1 dl sokeria
¾ tl suolaa
2 tl kardemummaa
75 g margariinia
n. 6 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta

Täyte:
50 g margariinia
1/2 dl sokeria
kanelia

Voiteluun: munaa
Pinnalle: raesokeria