Gluteeniton elämä » Reseptejä » Kurpitsa-juustokakku

Kurpitsa-juustokakku

Kurpitsa-juustokakku

Pohja:

150 g gluteenittomia digestivekeksejä
60 g sulatettua margariinia

Täyte:

1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250 g) mascarpone-juustoa
1 dl kermaa
1 dl hienoa sokeria
3 munaa
2 dl myskikurpitsasosetta
2 rkl sitruunanmehua
2-3 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa


Valmistus:

1. Aloita valmistamalla kurpitsasose. Halkaise myskikurpitsa pituussuunnassa. Poista siemenet ja paloittele muutamiksi lohkoiksi. Laita lohkot uunipellille. Paahda 200 asteessa noin 30 minuuttia tai siihen saakka, kunnes kurpitsalohkot ovat pehmeitä (kokeile haarukalla). Anna jäähtyä. Koverra kurpitsanliha irti kuorista ja soseuta. Mittaa sosetta 2 dl juustokakkua varten. Lopun soseen voit käyttää sämpylä- tai lettutaikinaan. Soseen voi myös pakastaa.

2. Valmista pohja. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille.

3. Valmista täyte. Vatkaa sähkövatkaimella juustot, kerma ja sokeri sekaisin. Lisää munat yksitellen sekä lopuksi kurpitsasose ja mausteet.

4. Kaada seos pohjan päälle. Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Peitä kakku paistamisen puolivälissä leivinpaperilla, ettei pinta liikaa tummu.

5. Anna kakun tekeytyä kylmässä vähintään kolme tuntia, mieluiten yön yli. Halutessasi voit tarjota kakun kanssa kermavaahtoa tai marjakastiketta.

Ohje ja kuva: Leila Kekkonen