Gluteeniton elämä » Reseptejä » Laskiaispullat

Laskiaispullat

Laskiaispullat

12 kpl

2½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 ½ tl psylliumkuorijauhetta
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
75 g margariinia
noin 6 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta

Voiteluun: kananmunaa
Pinnalle: raesokeria, tomusokeria
Väliin: hilloa tai mantelimassaa, kermavaahtoa


Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää kananmuna, sokeri, suola, kardemumma, pehmeä margariini ja jauhoista 3 dl. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella tai yleiskoneessa 4-5 minuuttia. Sekoita loput jauhot taikinaan vähitellen. Anna taikinan levätä 5 minuuttia kulhossa leivinliinan alla.

Leivo taikinasta tanko hyvin jauhotetulla pöydällä ja jaa 12 osaan. Pyörittele palat pulliksi kämmenien välissä. Kohota pullat leivinpaperin päällä pellillä liinan alla 30 minuutin ajan.

Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Leikkaa jäähtyneiden pullien kansi irti. Täytä pullat hillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla. Koristele pullat tomusokerilla.

Vinkki!

- Valmista vaihteeksi täyte pähkinäkaakaolevitteestä: jätä hillo pullan välistä pois ja lisää kermavaahdon sekaan pähkinäkaakaolevitettä.

- Kokeile valmiita gluteenittomia pullajauhoseoksia; niiden avulla on helppo leipoa pullaa tai munkkeja.


Resepti ja kuva: Marjo Jokinen