Gluteeniton elämä » Reseptejä » Letut ja pannukakku

Letut ja pannukakku

Letut

Letut

2 munaa
½ l maitoa
2–2½ dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
½ tl suolaa
½ dl öljyä tai sulatettua margariinia


Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon muut ainekset. Annan taikinan seistä ½ tuntia. Paista kuumalla ohukaispannulla ohuita lettuja muutama minuutti molemmilta puolilta.

Tarjoa hillon, jäätelön, kermavaahdon, marjojen tai hedelmien kanssa jälkiruoaksi. Tarjoa letut suolaisella täytteellä niin saat ruokaisan alkuruoan, iltapalan tai vierastarjottavan.


Pannukakku

Pannukakku valmistetaan samasta taikinasta kuin letut. Perusohjeesta tulee yksi uunipannullinen; kaada taikina leivinpaperilla suojatulle uunipannulle ja paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Saat vaihtelua lettuihin lisäämällä taikinaan esimerkiksi:

- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 dl marjoja
- 1 dl porkkanaraastetta
- 1 tl kanelia, kardemummaa, vaniljasokeria tai fariinisokeria
tai korvaamalla osan hienosta jauhoseoksesta esimerkiksi
- karkealla gluteenittomalla jauhoseoksella
- maissi- tai riisijauholla
- gluteenittomilla kaura-, -tattari tai hirssihiutaleilla
- pellavansiemenillä tai -rouheella
- tai käyttämällä maidon sijaan esimerkiksi kivennäisvettä tai laimennettua mehua
- tai käyttämällä kananmunan sijaan maitojauhetta, rahkaa, banaania tai peruna- ja kasvissoseita


Reseptit: Marjo Jokinen
Kuva: Sami Helenius