Gluteeniton elämä » Reseptejä » Mansikkajuustokakku


Mansikkajuustokakku

Leikkaa irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24 cm) pohjan kokoinen pyörylä leivinpaperista.
Jauha tai hienonna keksit muruiksi ja sekoita joukkoon sukatettu margariini. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan täytettä.
Pehmitä liivatteita 5–10 minuuttia kylmässä vedessä. Soseuta mansikat ja sokeri keskenään soseeksi.
Kuumenna ½ dl vettä, purista liivatelehdistä käsin vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen. Lisää liivateseos mansikkasoseen joukkoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto mansikkasoseen joukkoon ja sekoita mukaan vatkattu kerma. Leikkaa mansikat pieniksi paloiksi ja kääntele täytteen joukkoon.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Laita kakku pakastimeen vähintään viideksi tunniksi. Nosta kakku sulamaan noin 30 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Juhannuksen raparperijuoma



2 l raparperinpaloja
1 sitruuna
5 dl sokeria
3 tl sitruunahappoa
2 l kiehuvaa vettä

Koristeluun:
sitruunamelissan lehtiä

Huuhtele raparperit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Pese sitruuna kuumalla vedellä ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita raparperit, sitruunaviipaleet, sokeri ja sitruunahappo astiaan. Kaada kuuma vesi päälle.
Sekoita juomaa ja jätä maustumaan vuorokaudeksi huoneenlämpöön. Siivilöi ja pullota. Tarjoa kylmänä vedellä laimennettuna, koristele sitruunamelissan lehdillä.

Mansikkajuustokakku



Pohja:
75 g margariinia
200 g gluteenittomia keksejä

Täyte:
300 g mansikoita
4 liivatelehtiä
½ dl vettä
1 ½ dl sokeria
4 dl vispikermaa
200 g Philadelphia-juustoa
200 g mansikoita

Koristeluun: mansikoita,
sitruunamelissan lehtiä