Gluteeniton elämä » Reseptejä » Mansikkatäytekakku

Mansikkatäytekakku

Mansikkatäytekakku

Suklaakakkupohja:

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vuoan voiteluun margariinia ja jauhottamiseen gluteenittomia korppujauhoja

Kostutukseen:

½-1 dl sokeroitua vettä tai maitoa

Kakun täytteeksi ja päälle:

3 dl kuohukermaa
250 g (=1 rasia) mascarponea
2 dl lemon curdia

1 litra mansikoita
2 dl pensasmustikoita


Valmista täytekakun pohja mielellään jo edellisenä päivänä. Tällöin pohja on helpompi leikata osiin. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden taikinaan. Sekoita varovasti. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija 24-26 cm). Paista 175–asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.

Valmista täyte. Vaahdota kerma. Sekoita toisessa kulhossa keskenään mascarpone ja lemon curd. Lisää joukkoon kermavaahto. Leikkaa mansikat viipaleiksi pystysuunnassa. Ota erilleen kolmannes täytteestä ja marjoista kuorrutusta varten.

Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kostuta alin kerros sokeroidulla vedellä tai maidolla. Laita pohjan päälle puolet mansikkaviipaleista ja mustikoista. Levitä lusikalla puolet täytteestä marjojen päälle.

Nosta toinen kakkulevy päälle, kostuta ja täytä kuten ensimmäinen. Paina päälle kolmas levy. Kostuta kevyesti. Levitä lopputäyte kakun päälle ja koristele marjoilla.

VINKKI: Jos haluat vaalean kakkupohjan, jätä kaakaojauhe pois. Käytä tällöin 1 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta ja 1 dl perunajauhoja.


Resepti ja kuva: Leila Kekkonen