Gluteeniton elämä » Reseptejä » Mariannetorttu

Mariannetorttu


Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vähän kerrallaan sokeri samalla koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi mantelirouhe.
Nostele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi.
Paista torttupohjaa 120 asteisessa uunissa noin kahden tunnin ajan. Jäähdytä.
Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja mausta se kaakaolla, sokerilla ja Marianne-rouheella.
Levitä seos jäähtyneen torttupohjan päälle.
Anna tortun maustua jääkaapissa 1-2 tuntia ennen tarjoamista.

Voit käyttää pohjana myös valmista marenkilevyä. Tarkista ainesosaluettelosta, ettei marenkilevyyn ole käytetty gluteenia sisältäviä ainesosia.


Pohja:
3 valkuaista
2 dl sokeria
1 dl mantelirouhetta
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl sokeria
1 pss Marianne-rouhetta