Gluteeniton elämä » Reseptejä » Mehevä kesäkurpitsakakku

Mehevä kesäkurpitsakakku

Kesäkurpitsat

300 g kesäkurpitsaa
3 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
1 dl rusinoita
1 dl mantelirouhetta
1 sitruunan kuori raastettuna
3 kananmunaa
1 dl fariinisokeria
1 dl tomusokeria
1 dl öljyä

Pinnalle: tomusokeria


Pese kesäkurpitsa ja raasta se hienoksi raasteeksi. Yhdistä kuivat aineet sokereita lukuun ottamatta sekä rusinat, mantelirouhe ja sitruunan raastettu kuori. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon kesäkurpitsaraaste, öljy ja yhdistetyt kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja mantelirouheella jauhotettuun täytekakkuvuokaan tai irtopohjaiseen vuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175-asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 1 tunti. Kumoa kakku jäähtyneenä. Koristele tomusokerilla.

Ohje: Jokinen, M. & Kekkonen, L. 2007 Hapanleivästä sacherkakkuun. Gluteenittomia leivonnaisia.
Kuva: Sanna Talsta