Gluteeniton elämä » Reseptejä » Munakasrulla


Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon maito, suola ja gluteenittomat jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Kumoa kypsä munakas toiselle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Levitä suolainen tai makea täyte munakaslevylle ja rullaa leivinpaperia apuna käyttäen rullaksi. Jätä sauma rullan pohjaan. Halutessasi voit lämmittää ja kuorruttaa juustorasteella suolaisen munakasrullan uunissa 200 asteessa n. 10 minuutin ajan.

Suolainen täyte:
160 -200 g perattua savukalaa
1 dl kevyt creme fraichea (rasvaa 12 %)
hienonnettua ruohosipulia
1 sipuli henoksi pilkottuna
sitruunamehua
pippurirouhetta

Sekoita kaikki aineet keskenään ja levitä munakaslevylle. Rullaa.


Makea täyte:
100 g rahkaa (1 dl)
1 dl kermaa
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl sokeria
3-4 dl marjoja tai hedelmäpaloja

Vaahdota kerma. Lisää joukkoon rahka ja sokerit. Levitä munakaslevylle. Laita rahkaeoksen päälle marjat/ hedelmäpalat (tuoreet mansikat kannattaa viipaloida) ja kääri levy rullalle.

Munakasrulla



6 munaa
5 dl maitoa
1 tl suolaa
1 dl gluteenitonta jauhoa