Gluteeniton elämä » Reseptejä » Omena-mustaherukkapiirakka

Omena-mustaherukkapiirakka


Omena-mustaherukkapiirakka

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Voitele vuoka. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille.

Kuori omenat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Levitä omenaviipaleet limittäin piirakkapohjalle. Ripottele omenien päälle kanelia. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 10 minuuttia.

Ota vuoka uunista. Levitä omenoiden päälle mustaherukat. Sekoita maitorahkan joukkoon munat ja maito. Mausta seos sokereilla. Kaada seos vuokaan omenoiden ja marjojen päälle. Kypsennä 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.

En glutenfri äppelpaj med svart vinbär


16 stycken

100 gram mjuk bakmargarin
1 dl socker
1 ägg
1 ½ dl fin mix (ljus mix)
1 dl grov mix
2 tsk bakpulver

Fyllning
3–4 (ca 500gram) äpplen
1 tsk kanel
200 gram svart vinbär
250 gram kvarg, mild
1 dl mjölk
3 ägg
½ dl socker
1 tsk vanilinsocker

Vispa fettet och sockret. Tillsätt ägget och vispa. Blanda torra ingredienser och rör till en smet. Smörj en pajform(diameter 26 cm). Tryck ut degen med händerna i formen.

Skala och skär äpplena i tunna bitar. Lägg äppelbitarna i formen. Strö över kanel. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.

Ta pajformen från ugnen. Bred svart vinbären över äpplena. Blanda äggen och mjölk med kvarg. Tillsätt socker. Bred blandningen över äpplena och bären. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter. Låt svalna.


16 palaa

100g pehmeää leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 ½ dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Täyte
3–4 omenaa (Granny Smith)
1 tl kanelia
1 ps (200g) mustaherukoita
1 tlk (250g) rasvatonta mietoa maitorahkaa
1 dl maitoa
3 kananmunaa
½ dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria