Gluteeniton elämä » Reseptejä » Pähkinäiset suklaakuppikakut

Pähkinäiset suklaakuppikakut

Pähkinäiset suklaakuppikakut

noin 250 g (¾ prk) pähkinäkaakaolevitettä
3 kananmunaa
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta

Kuorrute:
100 g tummaa suklaata
100 g (1/4 prk) pähkinäkaakaolevitettä
200 g maustamatonta tuorejuustoa


Sekoita keskenään kulhossa pähkinäkaakaolevite ja kananmunat. Lisää taikinaan jauhoseos pienissä erissä sekoittaen.

Annostele taikina muffinivuokiin. Paista leivonnaiset 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna leivonnaisten jäähtyä.

Valmista kuorrute: sulata suklaa kulhossa miedolla lämmöllä mikroaaltouunissa. Sekoita seosta välillä. Lisää pähkinäkaakaolevite ja tuorejuusto suklaan sekaan ja vatkaa tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Pursota kuorrute muffinien päälle ja ripottele pinnalle koristeita.

Annoksesta tulee noin 14 kpl normaalikokoisia muffineja.


Ohje: Marjo Jokinen
Kuva: Sonja Tuomi