Gluteeniton elämä » Reseptejä » Porkkanapataleipä

Porkkanapataleipä

4 ½ dl gluteenittomia kaurajauhoja
3 3/4 dl tattarijauhoja
1 ½ dl auringonkukansiemeniä
1 ½ dl kokonaisia kuorellisia manteleita
1 ½ tl kuivahiivaa
3 tl psylliumkuorijauhetta
1 ½ tl suolaa
3 dl raastettua porkkanaa
6 dl vettä

Yhdistä kulhossa jauhot, auringonkukansiemenet, mantelit, hiiva, psylliumkuorijauhe ja suola.
Raasta porkkanat. Lisää porkkanaraaste reilusti kädenlämpöiseen (noin 42 astetta) veteen. Lisää jauhoseos joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kulhossa yön yli huoneenlämmössä. Kumoa taikina gluteenittomilla jauhoilla jauhotetulle pöydälle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja muotoile pyöreäksi leiväksi. Anna kohota uudestaan pöydällä noin 30 minuuttia. Laita kohoamisen aikana kannellinen valurautapata (halkaisija noin 20 cm) tyhjänä 225-asteiseen uuniin. Ota kuuma pata uunista, lorauta öljyä padan pohjalle ja nosta kohonnut leipä pataan. Sulje pata kannella ja nosta uuniin. Paista 225 -asteisessa uunissa 30 minuuttia. Ota padan kansi pois ja alenna uunin lämpötila 200 -asteeseen. Jatka leivän paistamista vielä 15 minuuttia.

Resepti: Marika Ahonen