Gluteeniton elämä » Reseptejä » Pumpkin Pie eli kurpitsapiirakka

Pumpkin Pie eli kurpitsapiirakka

Pohja:

100 g margariinia
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 muna
1 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vettä


Täyte:

4 dl keitettyä, soseutettua kurpitsaa
1,5 dl ruokosokeria
2 munaa
1 dl kermaa
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl suolaa


Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Voitele piirakkavuoka margariinilla.

Sekoita sähkövatkaimella pehmeän margariinin joukkoon muna ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe sekä lopuksi vesi.

Painele taikina voidellun piirakkavuoan reunoille ja pohjalle. Paista pohjaa 225 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Soseuta keitetty kurpitsa. Lisää kurpitsaseoksen joukkoon muut aineet. Kaada täyte paistetulle pohjalle.

Paista piirakka 175 asteisessa uunissa 40–50 minuuttia. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla, jos piirakka alkaa tummua liikaa.

Tarjoa piirakka jäähtyneenä sellaisenaan tai jäätelön tai kermavaahdon kera. Voit tehdä piirakan jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Kurpitsan keittäminen: Halkaise kurpitsa ja kuori se. Koverra siemenet pois lusikalla. Paloittele kurpitsalohkot pienemmiksi paloiksi. Keitä suolatussa vedessä 10–15 minuuttia, kunnes kurpitsalohkot ovat pehmeitä.

Resepti ja valmistus: Leila Kekkonen
Kuvaus: Sonja Tuomi

Halloween_piirakkapala