Gluteeniton elämä » Reseptejä » Raparperiherkku

Tämä raparperiherkku valmistetaan helposti ja nopeasti mikroaaltouunissa

Leikkaa raparperit paloiksi ja sekoita sokerin ja perunajauhojen kanssa voideltuun uunivuokaan (halkaisija 24–27 cm). Lämmitä margariini pehmeäksi mikroaaltouunissa 15 sekunnin ajan täydellä teholla. Sekoita muut ainekset joukkoon ja levitä seos raparperien päälle. Kypsennä 8 minuuttia mikroaaltouunissa täydellä teholla. Tarjoa kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Raparperi

Raparperi kuuluu alkukesän herkkuihin. Raparperista voi valmistaa monenlaista tarjottavaa: piirakkaa, kiisseliä, mehua tai maukasta hilloa.
Raparperi on parhaimmillaan, kun sen varsi on noin kolme senttiä paksu. Liian suuriksi kasvaneet varret ovat helposti puisevan makuisia. Nuoria raparperin varsia ei välttämättä tarvitse kuoria. Paksummaksi kasvaneet varret on hyvä kuoria ohuelti.

Raparperia voi säilöä pakastamalla. Leikkaa kuoritut varret muutaman sentin paksuisiksi viipaleiksi, sokeroi, laita pusseihin ja pakasta. Raparperin lehtiä ei voi syödä, ne ovat myrkyllisiä.

Raparperiherkku


1 l raparperia
1 dl sokeria
½ rkl perunajauhoja

Taikina:
75 g margariinia
½ dl sokeria
1 rkl siirappia
2 dl gluteenittomia kaura- tai tattarihiutaleita
½ tl kanelia
½ dl pähkinärouhetta