Gluteeniton elämä » Reseptejä » Runebergintortut

Runebergintortut

200 g margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 dl mantelirouhetta
2 dl gluteenittomia korppujauhoja/ piparimuruja

Päälle:

paistonkestävää vadelmahilloa
1 dl tomusokeria
0,5-1 rkl vettä tai sitruunamehua


Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa ne hyvin joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa 5 minuuttia. Laita jokaisen tortun keskelle noin teelusikallinen vadelmahilloa ja kypsennä leivonnaisia vielä 10 -15 minuuttia. Valmista tomusokerikuorrutus sekoittamalla tomusokerin joukkoon vesi tai sitruunamehu ja koristele jäähtyneet leivonnaiset pursottamalla kuorrutusta renkaaksi hillon ympärille.

Ohje: Hapanleivästä Sacherkakkuun –Gluteenittomia leivonnaisia -kirja, Keliakialiitto 2004

Kuva: Sonja Tuomi

Runebergintorttu