Gluteeniton elämä » Reseptejä » Suklaakakku

Suklaakakku

Kakkupohjaa varten voitele kakkuvuoan pohja (n. 22 cm) ja reunat margariinilla ja jauhota vuoka gluteenittomasti esim. karkeilla riisijauhoilla. Huom. Jos käytät irtopohjavuokaa, laita pohjalle leivinpaperi ja voitele vain reunat. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos sihdin läpi vaahtoon. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi esim. puuhaarukalla. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Voit kokeilla kakkupohjan kypsyyttä puutikulla. Kun tikkuun ei tartu kakkutaikinaa, kakku on kypsä.

Ota kakku uunista, anna jäähtyä hetki ja kumoa sitten kakku leivinpaperin päälle jäähtymään. Jaa jäähtynyt pohja kahteen osaan. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon kermavaahto ja kinuskikastike. Kostuta kakkupohjaa n. 1 dl kaakaolla. Levitä täyte pohjan päälle. Kostuta kansilevyä leikatulta puolelta lopulla kaakaolla ja lisää kansi täytteen päälle.

Valmista kakun päälle tuleva suklaakuorrutus. Paloittele suklaa ja sulata se teräs- tai lasikulhossa kattilan päällä vesihauteessa tai lautasella mikroaaltouunissa. Lämmitä kerma kattilassa niin, että se on selvästi kättä lämpimämpää, mutta ei kiehuvaa. Kaada sulatettu suklaa kerman joukkoon ja sekoita seos tasaiseksi. Pidä kattila tarvittaessa lieden jälkilämmöllä, jotta saat seoksesta tasaista.

Jäähdytä kuorrutetta samalla sekoittaen. Kaada suklaakuorrute kakun pinnalle. Tasoita kuorrute tarvittaessa lastalla ja anna kuorrutteen jähmetä jääkaapissa. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi ja pursota tai levitä kermavaahto lastalla kakun reunoille.

Muista tämä, kun teet muna-sokerivaahtotaikinoita:

- Riko huoneenlämpöiset kananmunat kulhoon ja mittaa sokeri päälle.
Vatkaa sähkövatkaimella 5–10 minuuttia, kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa.

- Sammuta vatkain ja nosta terät vaahdosta. Piirrä valuvalla vaahdolla kulhossa olevan vaahdon pintaan kuvio. Kun kuvio pysyy muutaman sekunnin vaahdon pinnalla, vaahto on riittävän hyvin vatkattu.

- Lisää jauhot vaahdon joukkoon siivilän läpi.

- Nostele jauhot ja vaahto tasaiseksi kauhalla tai puuhaarukalla.

Kakkuja_äitienpäivä

Pohja:
4 kananmunaa
1 dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1½ dl kaakaota

Täyte:
200 g appelsiinituorejuustoa
2½ dl vispi- tai kuohukermaa
1 dl kinuskikastiketta
1½ tl vaniljasokeria
Suklaakuorrute kakun päälle:
130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
½ dl kaakaota

Kermavaahto reunoille:
2½ dl kasvirasvavispikermaa