Gluteeniton elämä » Reseptejä » Suomi 100 - Syödään yhdessä -reseptit

Suomi 100 - Syödään yhdessä -reseptit

Syödään yhdessä

Olemme kumppanina mukana Suomi 100 -juhlavuoden Syödään yhdessä -hankkeessa, jonka tavoitteena on edistää yhdessä syömisen kulttuuria. Haluamme Suomen juhlavuotena kutsua gluteenitonta ruokaa syövät nauttimaan hyvistä aterioista ja yhteisöllisyydestä.

Osana juhlavuotta julkaisemme Syödään yhdessä -hankkeen teemoihin liittyviä gluteenittomia reseptejä.

Lue lisää Keliakialiiton osallistumisesta Syödään yhdessä -teemavuoteen


Maaliskuu: Syödään yhdessä töissä



"Yhteinen ruokahetki lisää työtehoa, ja kokoaa porukan yhteen."

Lue lisää teemasta

Mausteinen pata on helppo valmistaa ja se hautuu uunissa vaivattomasti isollekin porukalle. Kokoontukaa syömään yhdessä työkavereiden kanssa!

p.s. Uudelleen lämmitettäessä pataruoanmaku vain paranee.

Liha-makkarapata

Mausteinen liha-makkarapata

2 rkl öljyä
600–700 g karjalanpaistilihaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
½ tl mustapippurirouhetta
1 tl timjamia
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 gluteeniton lihaliemikuutio
5 dl vettä
2 kpl grilli(balkan)makkaraa

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää voideltuun pataan tai uunivuokaan kaikki muut ainekset paitsi makkara. Kypsennä pataa 200-asteisessa uunissa 2 tuntia. Viipaloi grillimakkarat ja lisää ne pataan. Kypsennä pataa vielä 30 minuuttia


Kuva: Studio Sami Helenius Oy
Resepti: Marjo Jokinen



Linssi-kasvispata

1 rkl öljyä
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 tl garam masala -mausteseosta
1 tl kurkumaa
3 dl vihreitä linssejä
noin 4 dl vettä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
½ tl suolaa
1 rkl fariinisokeria
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
(1 dl ranskankermaa)

Hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi porkkanat. Kuullota sipuleita ja porkkanoita hetki öljyssä kattilassa raastetun inkiväärin ja mausteiden kanssa. Huuhdo linssit siivilässä kylmällä vedellä ja lisää kasvisten joukkoon. Lisää vesi, tomaattimurska ja mausteet. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit joukkoon. Anna padan kypsyä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes linssit tuntuvat pehmeiltä. Lisää nestettä tarvittaessa ja mausta halutessasi ranskankermalla.


Resepti: Marjo Jokinen