Gluteeniton elämä » Reseptejä » Uuniriisipuuro

Uuniriisipuuro

Uuniriisipuuro on helppo valmistaa; se kypsyy uunissa kuin itsestään. Valmista seuraksi hehkuva glögikeitto.

Uuniriisipuuro
4 annosta
1,5-2 dl puuroriisiä
1 l maitoa
½–3/4 tl suolaa

Voitele uunivuoka. Mittaa vuokaan puuroriisi, maito ja suola. Sekoita ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia. Sekoita puuroa muutaman kerran kypsennyksen aikana. Tarjoa puuro kanelin, sokerin, marja- tai glögikeiton kanssa.

Glögikeitto
1 l valmista glögijuomaa
3 rkl perunajauhoa
½ dl sokeria

Kaada glögijuoma kattilaan ja sekoita joukkoon perunajauhot ja sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna keiton pulpahtaa pari kertaa, siirrä kattila pois liedeltä ja jäähdytä ennen tarjoilua.

Keliakialiitto kokosi esimerkkejä riisisuurimoista, joita tällä hetkellä löytyy suomalaisista vähittäiskaupoista. Näissä ei ole varoitusmerkintöjä muista viljoista tai muiden viljojen pölystä.

Rainbow Puuroriisi, 1 kg (Inex Partners Oy)
Risella Puuroriisi, 1 kg (Lejos Oy Finland)
Pirkka Puuroriisi, 1 kg (Ruokakesko Oy)
Spielberger Puuroriisi, luomu, 500 g (Itu Biodyn Oy)
Puuroriisi, luomu, 500 g (Oy Makrobios Ab)
Urtekram Puuroriisi, luomu 500 g (Urtekram International A/S)
Tumma Puuroriisi, 1 kg (Lejos Oy Finland)