Gluteeniton elämä » Reseptejä » Vegaaniset mokkapalat

Vegaaniset mokkapalat

Vegaaniset mokkapalat

Pohja:

150 g margariinia
3 dl sokeria
¾ dl maustamatonta soijajogurttia
1 tl vanilliinisokeria
4 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 ¼ dl soijamaitoa

Kuorrute:

125 g margariinia
5 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vanilliinisokeria
10 dl tomusokeria
noin 1 dl vahvaa kahvia


Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon soijajogurtti. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seos margariini-sokerivaahtoon siivilän läpi muutamassa erässä vuorotellen soijamaidon kanssa. Käytä sekoittamiseen edelleen sähkövatkainta, mutta pienemmällä nopeudella.

Levitän taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10-15 minuuttia.

Kuorrutetta varten sulata margariini. Sekoita keskenään margariini, kaakaojauhe ja vanilliinisokeri. Lisää seokseen vuorotellen tomusokeria siivilän läpi ja kahvia pienissä erissä. Sekoita ja tarkista, että kuorrutteesta tulee sopivan notkeaa. Kuorrutteenkin voi sekoittaa sähkövatkaimella. Levitä kuorrute tasaisesti jäähtyneen pohjan päälle.

Huom! Jos haluat hieman ohuemman kerroksen kuorrutetta, voit puolittaa kuorrutteen määrän.

Resepti: Eevakaisa Paajanen
Kuva: Marjo Jokinen