HoReCa ja terveydenhuolto » HoReCa » Keliaakikko asiakkaana

Keliaakikkoasiakas tuo mukanaan suuren ruokailijajoukon

Kun keliaakikko ruokailee ravintolassa tai pistäytyy kahvilaan perheen, ystävien tai työtovereiden kanssa, seurue valitsee sellaisen paikan, jossa erityisruokavalioasiakaskin saa hyvää palvelua.

Viidakkorumpu toimii erityisen hyvin erityisruokavalioasiakkaiden parissa. Tieto hyvistä ja keliaakikolle turvallisista gluteenittomista tuotteista kiirii kauas. Keliaakikot ovat myös uskollisia asiakkaita, kun hyvä paikka löytyy.

Yli 30 000 keliaakikkoa

Suomessa on yli 30 000 diagnosoitua keliaakikkoa. Tutkimusten mukaan jopa 2 % väestöstä sairastaa keliakiaa, joten kysysmyksessä on tulevaisuudessa yli 100 000 keliaakikkoasiakkaan potentiaalinen ryhmä.