Nyt

Ajankohtaista

Keliakialiiton kuntavaalitavoitteet 20171. Keliakian ja ihokeliakian tutkimuksiin on päästävä ajoissa ja hoitoa on seurattava.

2. Ravitsemusterapeutin ohjaus on välttämätöntä.

3. Vähävaraisilla kustannukset on huomioitava toimeentulotuessa.

4. Gluteenittoman ruoan saatavuus ja turvallisuus ateriapalveluissa on varmistettava.

Lue lisää ja tutustu vaalitavoitteisiin:

[pdf]Keliakialiiton kuntavaalitavoitteet 2017, 64 kb, Päivitetty: 09.02.2017

[pdf]Finska celiakiförbundets mål i kommunalvalet 2017, 65 kb, Päivitetty: 09.02.2017


- - -

Keliakia-lehti 1/2017

Keliakia-lehti 1/2017


Vuoden 2017 ensimmäisessä Keliakia-lehdessä palaamme viime marraskuussa järjestettyjen Gluteeniton elämä -messujen runsaaseen antiin. Professori Mikael Fogelholm selvittää, ovatko superruoat todellakin ihmeitätekeviä. Ravitsemusterapeutti Henna Lehikoinen puolestaan neuvoo, miten huolehdit gluteenittomasta ruokavaliosta turvallisesti ja maalaisjärjellä.

Messuilla nähdyn Minun gluteeniton elämäni -paneelin viisi haasteltavaa, Otto, Marjo, Liisa, Jarmo ja Jasmiina, kertovat, miksi he noudattavat gluteenitonta ruokavaliota ja miten he sen ansiosta voivat. Perhepsykoterapeutti Liisa Välilä kirjoittaa siitä, miten sairaus vaikuttaa parisuhteeseen.

Lisäksi saat lehdestä muun muassa herkullisia pakkaspäiviin sopivia gluteenittomia reseptejä.

- - -
Keliakiaviikko 2016

Oletko pohtinut, mitä voisit tarjota gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle ystävällesi? Tai miettinyt, mitkä herkut sopivat työpaikkasi keliaakikolle?

Suomessa yhä useampi noudattaa gluteenitonta ruokavaliota. Valtaosa heistä sairastaa keliakiaa. Keliaakikko joutuu noudattamaan gluteenitonta ruokavaliota koko elämänsä. Hän ilahtuu, kun hänen ruokavalionsa muistetaan ja huomioidaan yhteisissä ruoka- ja kahvihetkissä.

Tämän vuoden keliakiaviikkoa varten tehdystä esitteestä löytyy tietoa gluteenittomasta ruoanlaitosta ja leivonnasta sekä tuotteiden pakkausmerkinnöistä. Lisäksi siinä on muutamia reseptejä.

Keksitko_gluteenitonta2016

[pdf]Keksitko_gluteenitonta2016, 753 kb, Päivitetty: 22.08.2016

Teemaviikon aikana liittoon kuuluvat 30 keliakiayhdistystä järjestävät monenlaisia tilaisuuksia eri puolilla Suomea. Tänä vuonna tarjolla oli esimerkiksi leivontakursseja sekä esittelyjä ruokakaupoissa.

- - -

Keliakiaviikon 2015 Lupa tuntea -teemalla halusimme muistuttaa, että kaikilla tunteilla on tarkoituksensa. Huonoja tai vääriä tunteita ei ole. Omien tunteiden tunnistaminen ja hyväksyminen lisäävät hyvinvointia.

Lisää tunteisiin ja henkiseen hyvinvointiin liittyviä kirjoituksia löydät Suunta-verkkopalvelusta.
Suunta

Kaikki keliakiaviikolla julkaistut Ruoka ja tunteet -sarjan videot löytyvät YouTubesta.

Seuraa keliakiaviikon tunnelmia sosiaalisessa mediassa tunnisteella #lupatuntea

- - -

Onko jäsenyytesi voimassa?


Jos et päässyt kirjautumaan Jäsensivuille, tarkista, että jäsenmaksusi on maksettu. Jäsenmaksutiedon siirtymiseen ja tallentumiseen jäsenrekisteriin kuluu kaksi arkipäivää maksupäivästä.

Tuoreimmat tapahtumat


Tapahtumat ja ajankohtaiset asiat keliakiarintamalla ovat luettavissa tältä sivulta. Seuraa sivuamme, niin pysyt ajan tasalla!

Gluteenittomia tuotteita 2017

Gluteenittomia tuotteita -oppaan voi tulostaa tästä.
[pdf]Gluteenittomia tuotteita 2017, 3769 kb, Päivitetty: 23.03.2017