Keliakialiiton tutkimusapurahat haettavissa

22.8.2014 kirjoittanut Sanna Talsta (sanna.talsta a keliakialiitto.fi)

Apurahoja keliakia- ja suolistotutkimusta varten voi tänä vuonna hakea 1.9. saakka. Haettavissa ovat Keliakialiiton tutkimusrahaston ja Maire Rossin muistorahaston apurahat.

Keliakialiiton tutkimusrahasto

Keliakialiiton tutkimusrahastosta myönnetään apurahoja keliakiaa koskevaan tieteelliseen tutkimustyöhön. Tutkimusrahaston varat on saatu lahjoituksina yksityishenkilöiltä.

Apurahoja haetaan Keliakialiitto ry:n liittohallitukselle osoitetulla hakemuksella, johon liitetään hakijan ansioluettelo, yksityiskohtainen tutkimussuunnitelma kustannusarvioineen ja selvitys viimeisten viiden vuoden aikana saaduista apurahoista sekä julkaisuluettelo.

Apurahan saanut tutkija sitoutuu antamaan kirjallisen selostuksen apurahan käytöstä Keliakialiiton liittohallitukselle vuoden kuluessa apurahan saamisesta.

Hakemukset lähetetään 1.9.2014 mennessä osoitteeseen Keliakialiitto ry, Liittohallitus, Hammareninkatu 7, 33100 Tampere. Keliakialiiton tutkimusrahasto, keräysluvan numero: 2020/2013/4511.

Maire Rossin muistorahasto

Keliakialiiton hallinnoimasta Maire Rossin muistorahastosta myönnetään apurahoja suoliston ja suolistosairauksien tutkimukseen. Muistorahasto perustettiin syksyllä 2009 talousopettaja Maire Rossin testamenttilahjoitukseen liittyen.

Apurahaa haetaan Keliakialiitto ry:n liittohallitukselle osoitetulla hakemuksella, johon liitetään hakijan ansioluettelo, yksityiskohtainen tutkimussuunnitelma kustannusarvioineen ja selvitys viimeisten viiden vuoden aikana saaduista apurahoista sekä julkaisuluettelo.

Hakemukset lähetetään 1.9.2014 mennessä osoitteeseen Keliakialiitto ry/Maire Rossin tutkimussäätiö, Hammareninkatu 7, 33100 Tampere.