Keliakiaviikon video 2/4: Kutsu mukaan yhteiseen ruokahetkeen

2.9.2015 kirjoittanut Marika Vanhatalo (marika.vanhatalo a kealiakialiitto.fi)

Keliakialiiton Ruoka ja tunteet -videosarjan toisessa osassa ruokapsykologi Satu Eerola kysyy, miten ruoka erottaa tai yhdistää.

Gluteeniton ruokavalio voi aiheuttaa epämiellyttävää erilaisuuden tunnetta. Ulkopuolelta tätä ei aina hoksaa. Ruokahetkissä me kaikki voimme aika pienellä ilahduttaa keliaakikkoa ja tehdä yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Keliakiaviikolla 31.8.–6.9. julkaistava uusi videosarja rohkaisee ja innostaa huomioimaan erityisruokavaliota noudattavat läheiset. Ruoka ja tunteet -videoilla Keliakialiitto tuo uudella tavalla esiin yhteisten ruokahetkien merkitystä. Videoilla puhuva ruokapsykologi Satu Eerola kutsuu miettimään, miten jokainen voisi pienillä teoilla ottaa gluteenitonta ruokavaliota tarvitsevat läheisensä huomioon.

Ruoka ja tunteet -videosarjan seuraava osa julkaistaan perjantaina 4.9.