Keliakiaviikon video 3/4: Kysyminen on hyvä teko

4.9.2015 kirjoittanut Marika Vanhatalo (marika.vanhatalo a kealiakialiitto.fi)

Vaihtelu virkistää etenkin ruoka-asioissa. Ruokamieltymyksistä kannattaa kertoa ja niistä kannattaa kysyä. Kysyminen on hyvä teko, sanoo ruokapsykologi Satu Eerola.

Myös gluteenittomat ruokamieltymykset muuttuvat ajassa ja iän myötä. Kun on terveyden takia tietynlainen ruokavalio, siitä kannattaa puhua ja kysyä suoraan. Aina voi oppia jotain.

Keliakiaviikolla 31.8.–6.9. julkaistava uusi videosarja rohkaisee ja innostaa huomioimaan erityisruokavaliota noudattavat läheiset. Ruoka ja tunteet -videoilla Keliakialiitto tuo uudella tavalla esiin yhteisten ruokahetkien merkitystä. Videoilla puhuva ruokapsykologi Satu Eerola kutsuu miettimään, miten jokainen voisi pienillä teoilla ottaa gluteenitonta ruokavaliota tarvitsevat läheisensä huomioon.

Ruoka ja tunteet -videosarjan neljäs ja viimeinen osa julkaistaan sunnuntaina 6.9.