Ruokavaliokorvauksen poistoesityksestä hylkäysesitys

18.11.2015 kirjoittanut Sanna Talsta (sanna.talsta a keliakialiitto.fi)

Eduskunnan keliakiaverkoston puheenjohtaja, kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd) teki tänään 18.11. eduskunnan täysistunnossa hylkäysesityksen, joka koski hallituksen esitystä keliakiaa sairastavien ruokavaliokorvauksen poistamisesta. Kiljusen esitystä kannattivat edustajat Kristiina Salonen (sd), Kari Uotila (vas), Katja Hänninen (vas) ja Matti Semi (vas).

Puheenvuoroja pitäneet edustaja olivat erityisen huolissaan korvauksen poiston vaikutuksesta keliaakikoiden terveyteen sekä kustannuksista, jotka tulevat terveydenhuollon maksettaviksi. Moni puhujista moitti hallitusta poukkoilevasta ja vastuuttomasta säästöpolitiikasta.

Asian toinen käsittely keskeytettiin. Ruokavaliokorvauksen kohtalosta äänestetään todennäköisesti eduskunnan täysistunnossa perjantaina 20.11.

Lue lisää ruokavaliokorvauspäätöksen vaiheista Keliakialiiton uutisista
Lue ruokavaliokorvaukseen liittyviä kirjoituksia Keliakialiiton blogista