Keliakialiiton liittokokous juhlii 40-vuotista keliakiatyötä

21.5.2016 kirjoittanut Sanna Talsta (sanna.talsta a keliakialiitto.fi)
SiskoSeppa_liittokokous
Raha-automaattiyhdistyksen avustustoiminnan johtaja Sisko Seppä puhui järjestöjen avustustoiminnan tulevaisuudesta Keliakialiiton 40-vuotisjuhlaliittokokouksessa.
40-vuotiaan Keliakialiiton järjestöväki on kokoontunut tänään 21.5. juhlaliittokokoukseen Tampereelle. Paikalla hotelli Tornin kongressikeskuksessa on 56 edustajaa 27 keliakiayhdistyksestä ympäri Suomen.

Suomessa on tehty keliakiatyötä vuodesta 1976 saakka, jolloin Suomen Keliakiayhdistys ry perustettiin Helsingissä. Keliakialiiton tavoitteena on edistää keliakiaa ja ihokeliakiaa sairastavien sekä muiden gluteenitonta ruokavaliota tarvitsevien henkilöiden ja heidän läheistensä hyvinvointia.

Paikallisyhdistykset toimivat keliaakikkojen ja heidän läheistensä tukena sekä edistävät keliaakikkojen hyvinvointia omalla alueellaan.

Raha-automaattiyhdistys tukee Keliakialiiton toimintaa.

"Rahapeliyhtiöiden fuusio ei uhkaa sote-järjestöjä"

RAY:n avustustoiminnan johtaja Sisko Seppä puhui juhlapuheessaan Raha-automaattiyhdistyksen avustustoiminnan tulevaisuudesta.

Raha-automaattiyhdistys, Veikkaus ja Fintoto ovat yhdistymässä uudeksi rahapeliyhtiöksi lähivuosina.

- Avustusten haku- ja valmisteluprosessit säilyvät ennallaan, samoin säilyy sosiaali-ja terveysjärjestöjen rahoituksen osuus perustettavan peliyhtiön tuotoista. Myös järjestöjen rahoituslajit pysyvät entisellään, Seppä totesi.

Uuden peliyhtiön avusten linjaukset ja painopisteet päättää jatkossa järjestöjen edustajista koostuva neuvottelukunta.

Kokousvaki2016