Vastaa kyselyyn ruokavaliokorvauksen poistumisen vaikutuksista

23.8.2016 kirjoittanut Sanna Talsta (sanna.talsta a keliakialiitto.fi)

Sairastatko keliakiaa ja saitko ruokavaliokorvausta ennen vuotta 2016? Maamme hallitus päätti lakkauttaa ruokavaliokorvauksen maksamisen keliakiaa sairastaville 1.1.2016 alkaen. Nyt haluamme selvittää, miten korvauksen poistuminen on vaikuttanut arkeesi.

Onko korvauksen lakkauttamisella ollut vaikutuksia gluteenittoman ruokavaliosi toteuttamisessa? Entä muuhun elämääsi?

Olemme lähettäneet kyselyn 2 000 jäsenellemme, jotka on valittu satunnaisotannalla Keliakialiiton ylläpitämästä keliakiayhdistysten jäsenrekisteristä. Lisäksi keräämme vastauksia ruokavaliokorvausta saaneilta keliaakikoilta verkossa.

Vastaamalla kyselyyn annat meille arvokasta tietoa, jonka välitämme päättäjille. Kyselyn tuloksia käsitellään eduskunnan keliakiaverkoston kokouksessa syksyllä ja niistä kerrotaan myös Keliakialiiton verkkosivuilla sekä joulukuussa ilmestyvässä Keliakia-lehdessä.

Mikäli et kuulu satunnaisotantaan etkä siis ole saanut kyselyä sähköpostiisi, voit vastata siihen tästä.

Vastaa kyselyyn!

Vastaamiseen menee vain 10–15 minuuttia. Kyselyyn voi vastata sunnuntaihin 11.9.2016 saakka. Vastaukset käsitellään nimettöminä.

Lisätietoja kyselystä saat sosiaaliturva-asiantuntijaltamme Minna Halveelta puhelimitse numerosta (03) 2541 390 tai sähköpostitse minna.halve(at)keliakialiitto.fi.