Gluteenittoman palvelun merkit Seinäjoelle ja Kotkaan

27.4.2017 kirjoittanut Sanna Talsta (sanna.talsta a keliakialiitto.fi)
Sisustuskahvilaruufus
Ruufuksessa kaikki gluteenitonta. Kahvilan suosituimpia tuotteita ovat kahden suklaan kakku, marjainen juustokakku ja siemennäkkileipä.

GeisaRinna
GeisaRinna saanut hyvän vastaanoton. Yrityksen suosituimpia tuotteita ovat tummat hapanleivät, levy­lihapiirakka ja kanelipulla.

Keliakialiitto on myöntänyt kahdelle uudelle yritykselle Gluteenittoman palvelun merkin käyttöoikeuden. Merkin saivat 27.4. Sisustuskahvila Ruufus Seinäjoelta ja GeisaRinna Kotkasta. Gluteenittoman palvelun merkki on osoitus gluteenittomasta osaamisesta.

Aiemmin huhtikuussa Keliakialiitto myönsi ensimmäiset Gluteenittoman palvelun merkit tamperelaiselle Pella´s cafelle ja rovaniemeläiselle Cafe&Catering Soppa ja Sumpille.

Sisustuskahvila Ruufus on toiminut kaksi vuotta Seinäjoella. Sitä ennen yrittäjällä oli sisustusliike Kurikassa.

- Leivomme kaiken itse pienessä keittiössämme. Päädyimme siihen, että teemme pelkästään gluteenitonta. Taustamme on sosiaali- ja terveydenhuollossa, joten ymmärrämme, mitä erityisruokavaliot merkitsevät, kertovat yrittäjät Maija Välimäki ja Maikki Haara.

Leipomo GeisaRinna on toiminut Kotkassa vuoden, ja sen yhteydessä oleva kahvila viisi kuukautta. Yrittäjä Milla Ullstedt on noudattanut kahdeksan vuotta gluteenitonta ruokavaliota.

- Kaverit vitsailivat, että perusta leipomo, kun he maistelivat tuotoksiani. Kotkasta on saanut todella huonosti gluteenitonta, ja olen aina halunnut työskennellä ruoan parissa, joten perustin leipomon. Teemme kaiken itse, ja kaiken gluteenittomana, Ullstedt kertoo.

Lue lisää Gluteenittoman palvelun merkistä
Gluteenittoman palvelun merkin saaneet yritykset