Keliakia kiinnosti ministeriössä

10.4.2015 kirjoittanut Sanna Talsta (sanna.talsta a keliakialiitto.fi)
Ministeri_Raty
Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty vieraili Keliakialiiton järjestämässä infotilaisuudessa. Oikealla Keliakialiiton toiminnanjohtaja Leila Kekkonen.

Dia_ministerio
Tilaisuudessa keskusteltiin muun muassa gluteenittoman ruokavaliohoidon aiheuttamista kustannuksista.
Keliakialiiton infotilaisuus sosiaali- ja terveysministeriössä torstaina 9.4. herätti kiinnostusta ministeriön johtoa myöten. Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty piti tilaisuutta erittäin tarpeellisena.

- Tietoisuuden lisääminen on tärkeää, jotta ihmiset ymmärtävät, että tällainen tauti on olemassa. Yhteiskunnallisesti on merkittävää, että keliakiaa sairastavat löydetään, Räty totesi.

Räty keskusteli pitkään liiton puheenjohtajan Inkeri Kerolan ja toiminnanjohtajan Leila Kekkosen kanssa.

- Keskustelimme sote-uudistuksesta ja siitä, että Keliakialiiton kaltaisten potilasjärjestöjen osaaminen korostuu, kun niiden odotetaan toimivan yhä ammattimaisemmin ja terveydenhuoltoa täydentäen, Kekkonen sanoi.

Kerolan mukaan liiton tilaisuus ministeriössä oli onnistunut ja tärkeä.

- Ministerin ja muiden tilaisuuteen osallistuneiden kanssa käydyissä keskusteluissa nousi esiin muun muassa terveydenhuollon kuormittuneisuus. Meidän on myös edelleen kyettävä lisäämään tietoa keliakian diagnosoinnista ja hoidosta.