Liittokokous hyväksyi Keliakialiiton uuden strategian

24.4.2015 kirjoittanut Sanna Talsta (sanna.talsta a keliakialiitto.fi)
Liittokokous2015
Keliakialiiton toiminnanjohtaja Leila Kekkonen (vas.) ja puheenjohtaja Inkeri Kerola kertoivat uudesta strategiasta ja sen tavoitteista. Liiton viestintäpäällikkö Leila Alivuotila (oik.) haastatteli.

Anu-Maria_Laitinen_2015
Yrityskehittäjä Anu-Maria Laitinen Tampereelta jatkaa Keliakialiiton varapuheenjohtajana.
Keliakialiiton 25.4. pidetty liittokokous hyväksyi liiton strategian vuosille 2016-2020. Toiminnanjohtaja Leila Kekkonen kuvaili uutta strategiaa kasvun vuosien jälkeen tarvittavaksi laadun vahvistamisen strategiaksi.

- Haluamme olla suvaitsevainen ja moniääninen järjestö. Liitossamme on tilaa monenlaisille ihmisille ja monenlaisille tavoille tehdä järjestötyötä, Kekkonen linjasi.

Keliakialiiton puheenjohtaja Inkeri Kerola totesi, että uuden strategian myötä järjestö pyrkii vastaamaan entistä ketterämmin tulevaisuuden muuttuviin haasteisiin.

Liittokokouksessa hyväksyttiin myös vuoden 2014 vuosikertomus ja tilinpäätös sekä vuoden 2016 toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Anu-Maria Laitinen jatkaa varapuheenjohtajana

Keliakialiiton varapuheenjohtajana toimintakaudella 2016-2017 jatkaa tamperelainen Anu-Maria Laitinen.

- Tässä järjestössä ideat tulevat todeksi. Esimerkiksi vuonna 2007 meillä oli ajatus keliaakikoiden psykososiaalisen hyvinvoinnin tukemisesta. Ideasta syntyi Hehkuva-projekti, joka on tänä päivänä ainutlaatuinen maailmassa, Laitinen sanoi.

Liittohallituksessa valittiin jatkamaan erovuoroisista hallituksen jäsenistä nurmijärveläinen Marjatta Harvakari, raumalainen Marja-Liisa Lehtonen, huittislainen Aino Lehtonen ja jyväskyläläinen Annikki Lensu.

Liittohallituksen yleisvarajäseniksi valittiin Risto Soini Kannuksesta ja uutena Johanna Niemelä Helsingistä.

Vaalitoimikunnan puheenjohtajaksi valittiin Sirpa Salonen Helsingistä sekä jäseniksi Sirpa Miettinen Kuopiosta, Raija Uusitorppa Raumalta, Pertti Regnell Orivedeltä ja Kari Parkkinen Oulusta.