Keliakialiitto ei hyväksy ruokavaliokorvauksen poistamista

11.9.2015 kirjoittanut Sanna Talsta (sanna.talsta a keliakialiitto.fi)
Hallitus on sopinut vuoden 2016 budjettiesityksestä. Keliakiaa sairastavien ruokavaliokorvauksen poistaminen vuoden 2016 alusta alkaen on edelleen leikkauslistalla.

- Taloudellisesti vaikeina aikoina ymmärrämme tarpeen tarkistaa korvauksen määrää. Korvauksen poistamista kokonaan emme voi kuitenkaan hyväksyä, sanoo Keliakialiiton puheenjohtaja Inkeri Kerola.

Keliakialiiton toiminnanjohtaja Leila Kekkonen luonnehtii hallituksen päätöstä kohtalokkaaksi virheeksi. Kekkonen muistuttaa, että korvauksen poistamisen vaikutukset tulevat yhteiskunnalle moninkertaisesti kalliimmaksi kuin korvauksen maksaminen.

- Jatkamme kuitenkin vaikuttamistyötä edelleen. Eduskunnan keliakiaverkosto kokoontuu 16.9. keskustelemaan tilanteesta, ja budjettiesitystä käsitellään vielä syksyn aikana eduskunnassa, Kekkonen toteaa.

Inkeri Kerolan mukaan Keliakialiitto ryhtyy seuraavaksi selvittämään, onko hallituksen päätös poistaa ruokavaliokorvaus perustuslain vastainen.

04.09.2015 - Potilasjärjestöt huolissaan - Keliakialiitto mukana kannanotossa

25.06.2015 - Keliaakikoiden ruokavaliokorvauksen poistaminen ristiriidassa hallitusohjelman tavoitteiden kanssa

[pdf]Eduskunnan keliakiaverkoston kannanotto ruokavaliokorvauksen poistamiseen_11.6.2015, 25 kb, Päivitetty: 12.06.2015