Mäkisalo-Ropposelta kirjallinen kysymys ruokavaliokorvauksen lopettamisesta

14.10.2015 kirjoittanut Sanna Talsta (sanna.talsta a keliakialiitto.fi)
Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd) on tehnyt 8.10.2015 sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylälle kirjallisen kysymyksen keliakiaa sairastavien ruokavaliokorvauksen lopettamisesta.

Mäkisalo-Ropponen kysyy kirjallisessa kysymyksessään, mihin faktatietoihin perustuen ruokavaliokorvauksen lopettaminen on tehty, koska STM:n selvityksessä ja hallituksen perusteluissa on selkeitä virheitä. Lisäksi hän kysyy, aikooko hallitus selvittää asian uudelleen.

"Hallitus on päättänyt poistaa keliakiaa sairastavien ruokavaliokorvauksen säästösyistä. Sosiaali- ja terveysministeriö on tehnyt asiasta selvityksen. Keliakialiitto on tehnyt selvitykseen vastineen, jossa kritisoidaan STM:n selvityksessä olevia asiavirheitä", Mäkisalo-Ropponen toteaa.

Hän viittaa kirjallisessa kysymyksessään vastineeseen, jonka Keliakialiitto toimitti syyskuussa sosiaali- ja terveysministeriön yhdenvertaisuusvaltuutetulle tekemään selvitykseen.

"STM:n selvitys sisältää niin monia asiavirheitä, että voidaan väittää, että ne ovat vaikuttaneet päätöksentekoon. Tämä on hyvä esimerkki hallituksen huonosta valmistelutyöstä. Päätöksenteon pitäisi perustua hyvään valmisteluun, faktoihin ja monipuoliseen tutkimustietoon", Mäkisalo-Ropponen toteaa.

Keliakiaa sairastavien ruokavaliokorvauksen poistamisesta on tehty aikaisemmin neljä kirjallista kysymystä sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylälle.

Merja Mäkisalo-Ropponen_Kirjallinen kysymys keliakiaa sairastavien ruokavaliokorvauksesta 8.10.2015

Lue lisää ministeriön selvityksestä ja Keliakialiiton vastineesta