Gluteenittomia tuotteita 2016 -opas on ilmestynyt

16.3.2016 kirjoittanut Sanna Talsta (sanna.talsta a keliakialiitto.fi)
Gluteenittomia tuotteita 2017
Keliakialiitto julkaisee vuosittain Gluteenittomien tuotteiden -oppaan, johon on koottu vähittäiskaupoissa myytäviä, gluteenittomaan ruokavalioon soveltuvia viljapohjaisia tuotteita. Opas perustuu tuottajien, tuotevalmistajien ja maahantuojien Keliakialiitolle toimittamiin tietoihin.

Oppaan sisältämät listaukset löytyvät liiton verkkosivuilta, samoin koko opas pdf-muodossa.

-Gluteenittomana saa nykyisin lähes kaikkia tuotteita. Tuotevalikoima on selvästi monipuolistunut, ja alalle on tullut useita uusia tuotevalmistajia ja maahantuojia, kertoo tuoteasiantuntija Marjo Jokinen Keliakialiitosta.

Keliakialiitto hallinnoi Suomessa Gluteenittoman tuotteen merkkijärjestelmää. Merkki on tae siitä, että tuote on gluteeniton. Merkki on myönnetty jo 22 yrityksen lähes 300 tuotteelle.

Tukea gluteenittomaan arkeen

Keliakialiiton verkkosivuilta löytyy paljon tietoa gluteenittomista tuotteista sekä gluteenittoman ruoan turvallisesta valmistuksesta ja tarjoilusta.

Liiton tuottamat videot ohjaavat keliakian hoidon, gluteenittoman ruokavalion ja arjen sekä elämän sujumisen alkuun. Videoita on tehty myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavien läheisille.

Osa videoista on tekstitetty ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi ja selkokielellä. Videot ovat katsottavissa liiton YouTube-kanavalla..