Gluteenittoman palvelun merkki Härmän Kylpylälle
Uutisen tyyppi: Uutinen
Keliakialiitto on myöntänyt Gluteenittoman palvelun merkin Ylihärmässä sijaitsevalle Härmän Kylpylälle. Kylpylän keittiössä valmistetaan ruokaa kylpylän kolmeen eri ravintolaan (Buffet, Banketti ja Riihi) ja aulan Junki-kahvilaan vuoden jokaisena päivänä. Lisäksi keittiö palvelee tilausasiakkaita.
- Julkaistu
- Teksti Keliakialiitto
– Ruokailijamäärät ovat meillä suuria, sillä päivittäin meillä ruokailee 250–300 ihmistä. Heistä 3–5 prosenttia noudattaa gluteenitonta ruokavaliota. Haluamme palvella kaikkia asiakkaitamme laadukkaasti, perustelee merkin tärkeyttä Härmän Kylpylän ravintolatoimen kehitysjohtaja Timo Mäkinen.
Kylpylän asiakkaille on tarjolla aamupala, lounas ja päivällinen seisovasta pöydästä. Mäkisen mukaan seisovan pöydän ruuasta noin 90 prosenttia on gluteenitonta. Gluteeniton pasta ja leivonnaiset tarjotaan erikseen.
– Meillä on myös erillinen dieettipöytä. Kuntoutustoiminnan asiakkaina on paljon lapsiperheitä ja senioreita. Me huolehdimme, että ruoka on turvallista eikä kontaminaatiota synny, Mäkinen vakuuttaa.
Hänestä erityisruokavalioita noudattaville on tärkeää tarjoilla hyvin merkittyjä ja turvallisesti valmistettuja ruokia, jotka ovat yhtä monipuolisia kuin tavanomaista ruokavaliota noudattavilla.
Härmän Kylpylän pitkäjänteisestä gluteenittomasta osaamisesta kertoo se, että Keliakialiitto on myöntänyt jo vuonna 2004 Härmän kuntokeskukselle Vuoden gluteeniton yritys/palvelu -kilpailussa kunniamaininnan.
Gluteenittomuuden oltava kunnossa
Keliakialiitto kehitti Gluteenittoman palvelun merkin muutama vuosi sitten helpottamaan gluteenitonta ruokailua kodin ulkopuolella.
– Merkin avulla asiakas voi valita yrityksen, joka tarjoaa turvallisesti gluteenittomia palveluja. Merkki tuo yritykselle lisäarvoa, sillä yritys kertoo näin omasta osaamisestaan samalla muista toimijoista erottuen, toteaa Keliakialiiton markkinoinnin asiantuntija Marjo Jokinen.
Jotta yritys voi saada Gluteenittoman palvelun merkin, sen on suoritettava Keliakialiiton verkkokoulutus ja todennettava, että gluteenittomuus osataan yrityksessä. Gluteenittomuuden toteutuminen käydään huolellisesti läpi yhdessä yrityksen kanssa.
– Gluteenittoman palvelun merkin voi saada vain sellainen yritys, jossa gluteenittomuus on kunnossa. Tämä tarkoittaa tarkkuutta valmistuksen jokaisessa vaiheessa ja tarjoilussa. Kaiken tarjottavan ei kuitenkaan tarvitse olla gluteenitonta, huomauttaa Jokinen.
Gluteenittoman palvelun merkin käyttöoikeutta voivat hakea gluteenittomia palveluita tarjoavat yritykset, kuten kahvilat, ravintolat, hotellit ja leipomomyymälät. Merkki on luvanvarainen ja sen käyttöoikeuden myöntää Keliakialiitto.
Keliakialiitto järjestää vuosittain hotelli-, ravintola- ja kahvila-alan ammattilaisille verkkokoulutuksia ja webinaareja. Koulutus on yksi osa Gluteenittoman palvelun merkin hakuprosessia.
Gluteenittoman palvelun merkki on näillä yrityksillä:
Pella´s café (Tampere), Luomuravintola Timjami (Tampere), Norlandia Tampere Hotel (Tampere), Lepolan Talo (Hausjärvi), Amandis (Naantali), Kahvila Dois Amores (Hämeenlinna), Ravintola Sarrit (Inari), Restaurant Aurora Holidays (Utsjoki), Museokahvila Lottakanttiini (Tuusula), Leipomo konditoria Hento (Rauma), Rauman Puistokahvila (Rauma), Café & Bar KATTO (Tampere), Wanha Kanala (Loimaa), Akkavaara (Salla), Jolie Lounge & Café (Äkäslompolo), Moilas myymälä-kahvila (Pieksämäki), Ravintola Hanna Å (Tornio), Kahvila Nikolai (Joensuu) ja Härmän Kylpylä (Ylihärmä).
Kaikki merkin saaneet yritykset löytyvät Keliakialiiton verkkosivuilta: keliakialiitto.fi/gluteenittoman-palvelun-merkki.
Lisätiedot Gluteenittoman palvelun merkistä: Marjo Jokinen, markkinoinnin asiantuntija, Keliakialiitto, marjo.jokinen@keliakialiitto.fi, p. 03 2541 342.