Gluteenittomissa kakkubuffeteissa herkuteltiin ympäri Suomen
Uutisen tyyppi: Uutinen
Kahvilat lähtivät eri puolilla Suomea innolla mukaan keliakiaviikon kampanjaan. Yli 50 kahvilalla oli tarjouksia gluteenittomista tuotteista tai erikoistarjoiluja, kuten gluteeniton kakkubuffetti.
- Julkaistu
- Teksti Marjo Aspegren
- Kuvat Marjo Aspegren
– Aivan ihanalta maistuu kaikki, huokailee Leena Strandén herkkuja pursuilevan kakkulautasensa ääressä. Tyttäreni sopi kanssani keskiviikkoillaksi tapaamisen Tampereen keskustaan. En tiennyt etukäteen lainkaan, minne olimme menossa, tämä oli ihana yllätys.
Strandén on haaveillut gluteenittomasta kakkubuffetista siitä asti, kun keliakia todettiin hänellä kolme vuotta sitten.
– Parasta tässä on se, kun saa syödä ihan kaikkea, pikkuhiljaa olen tässä maistellut kaikkia tarjolla olevia kakkuja, hän kertoo.
"Molemmat kattaukset myytiin loppuun"
Valkoinen puu -kahvilan kakkubuffassa oli tarjolla kahdeksaa erilaista gluteenitonta kakkua, muun muassa mustikka-valkosuklaa-juustokakkua ja suolakinuski-päärynäkakkua.
– Järjestimme keliakiaviikon keskiviikkona gluteenittomat kakkubuffat kahviloissamme kolmella paikkakunnalla, Tampereella, Jyväskylässä ja Seinäjoella, kertoo kahvilaesihenkilö Katariina Günes Tampereen Valkoinen puu -kahvilasta.
– Kysyntää on ollut mukavasti, Tampereella molemmat kattaukset myytiin ennakkoon loppuun, Günes toteaa tyytyväisenä.
Kaikki gluteenittomat kakut leivotaan ketjun omassa leipomossa Kauhajoella. Gluteenittomissa leivonnaisissa pyritään siihen, että maku on yhtä hyvä kuin vastaavissa tavanomaisissa tuotteissa.
Tietoa gluteenittomuudesta HoReCa-alan ammattilaisille
- Keliakialiitto on tuottanut Gluteenittomuuden huoneentaulun kahviloille.
- Gluteenittomuuden huoneentaulun kahviloille (pdf) voi tulostaa kahvilan seinälle käteväksi tarkistuslistaksi.
- Muita käytännön vinkkejä ja täsmätietoa hotelli-, ravintola- ja catering-alan ammattilaisille löytyy verkkosivultamme Ruonvalmistus ja leivonta ammattikeittiössä.