Maiju Hannolin on Gluteenittoman elämän lähettiläs 2022

Uutisen tyyppi: Uutinen

Keliakialiitto on valinnut Gluteenittoman elämän lähettilääksi 2022 helsinkiläisen Maiju Hannolinin. 60-vuotias Hannolin on sairastanut keliakiaa 10 vuotta ja hän on koko sen ajan ajanut aktiivisesti gluteenitonta ruokavaliota noudattavien asiaa sosiaalisessa mediassa ja livenä.

  • Julkaistu
  • Teksti Keliakialiitto
Maiju Hannolin tunnetaan sosiaalisessa mediassa nimellä Pinkit korkokengät. Kuva Leila Alivuotila.

Hannolin palkittiin kansainvälisenä vapaaehtoisten päivänä 2.12. Helsingissä.

– Itkin onnesta, kun kuulin valinnasta. Gluteenittomuus on minulle sydämen asia. Tämä tunnustus motivoi minua tekemään yhä parempia sisältöjä, Hannolin sanoo.

Keliakialiitto palkitsi Gluteenittoman elämän lähettilään nyt ensimmäistä kertaa. Ehdotuksia saivat tehdä yksittäiset ihmiset, keliakiayhdistykset ja kilpailuraati. Raati oli valinnassaan yksimielinen.

– Maiju Hannolin toimii sekä keliakiaa sairastavien että gluteenittomuutta muusta syystä noudattavien asioiden esiin tuojana. Hän toimii vaikuttavasti ja merkityksellisesti erityisesti somessa. Hän sai esitetyistä ehdokkaista myös selvästi eniten kannatusta, raadin puheenjohtaja Jarmo Rakkolainen kertoo.

Aktiivinen somessa

Hannolin on toiminut aktiivisesti somessa jo yli 17 vuotta. Sairastuttuaan keliakiaan hän perusti Facebookiin Gluteenittomat tuotteet ja ruokapaikat -ryhmän, jossa on nykyisin 16 500 jäsentä. Ryhmässä jaetaan vinkkejä gluteenittomista tuotteista sekä kahviloista ja ravintoloista.

Pinkit korkokengät -blogia hän oli pitänyt jo ennen sairastumistaan, mutta sen jälkeen gluteenittomuus tuli vahvasti mukaan blogin sisältöön.

Hannolinin löytää useista sosiaalisen median kanavista nimellä Pinkit korkokengät. Hän on nykyisin aktiivinen erityisesti Instragramissa, Facebookissa ja TikTokissa. Some-kanavia seuraavat kymmenet tuhannet ihmiset.

– TikTokissa olen ollut monen keliakiaan sairastuneen nuoren luottohenkilö. He kiittävät minua siitä, että teen tätä. Minä puolestani muistutan, ettei keliakia ole maailmanloppu, kunhan vaan löytää hyvät tuotteet ja palvelut, Hannolin kertoo.

Positiivisuuden kautta

Hannolin rakastaa käydä kahviloissa ja ravintoloissa. Hän muistuttaa, että hyvä ruoka kuuluu kaikille. Hannolinille on tärkeää edetä positiivisuuden kautta ja palkita yrittäminen.

– Aina pitää sanoa paikan päällä, jos gluteenittomuudessa on jotakin korjattavaa. Yritykselle pitää antaa mahdollisuus paikata tilanne.

Omissa somekanavissaan Hannolin nostaa esiin niitä tuotteita ja palveluita, joista hän itse pitää.

– Nostan esiin niitä yrityksiä, mitkä palvelevat hyvin. Rahalla minua ei pysty ostamaan.

Tatuointi käteen

Hannolin on gluteenittoman elämän puolestapuhuja ja puuttuu tarvittaessa havaitsemiinsa epäkohtiin. Muistisairasta läheistä hoitaessaan hän havahtui pohtimaan sitä, jos itse ei vanhana pystyisikään pitämään puoliaan.

– Päätin tatuoida käteeni tekstin 100 % gluten free. En halua, että minulle syötetään vahingossa normaalia ruokaa.

Kolme kohtaa

Kun Hannolin kohtaa gluteenittoman ruokavalion aloittaneen, hänellä on kolme pointtia kerrottavana.

– Varmistan aina ensin, onhan keliakia tutkittu. Gluteenitonta ruokavaliota ei pidä aloittaa ennen tutkimuksia. Toiseksi muistutan liittymään Keliakialiittoon. Kolmanneksi neuvon olemaan aktiivinen ja liittymään eri ryhmiin, jotta löytää hyvät tuotteet ja palvelut.

Maiju Hannolin (ent. Kauppila)

• Gluteenittoman elämän lähettiläs 2022
• valtion virkamies, parhaillaan vuorotteluvapaalla
• sisällöntuottaja, somevaikuttaja, bloggaaja, tubettaja ja kirjailija
• Facebook: Maiju Hannolin ja Pinkit korkokengät
• Instagram: @pinkit_korkokengat
• Blogi: pinkitkorkokengat.vaikuttajamedia.fi
• TikTok: pinkit_korkokengat

Gluteenittoman elämän lähettiläs

Keliakialiitto myöntää vuosittain Gluteenittoman elämän lähettiläs -tunnustuksen aktiivisesta vapaaehtoistyöstä. Tunnustus myönnetään vapaaehtoistoimijalle tai vapaaehtoistoimijoiden ryhmälle, joka on merkittävällä ja esimerkillisellä tavalla edistänyt gluteenitonta ruokavaliota tarvitsevien hyvinvointia.

Palkitsemiskriteereitä ovat muun muassa erityisen aktiivinen ja ansiokas toiminta gluteenitonta ruokavaliota tarvitsevien hyväksi, verkostoituneisuus, erilaisten viestintäkanavien monipuolinen hyödyntäminen, myönteisyys, hyvän hengen luominen, muiden innostaminen ja kannustaminen sekä tuloksellinen toiminta. Lisätietoa palkinnosta.

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.
Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.