Tervetuloa Lautasella-messuille
Uutisen tyyppi: Uutinen
Keliakialiitto ja Helsingin Messukeskus järjestävät Lautasella 2023 -erityisruokavaliomessut Helsingissä 28.–29. lokakuuta. Ohjelmassa on asiantuntijoiden puheenvuoroja, kiinnostavia haastatteluja, paneelikeskusteluja, vertaiskokemuksia ja arjen vinkkejä. Kävijöille tarjoillaan tuoretta tietoa esimerkiksi gluteenittomasta ruokavaliosta ja kasvisruoasta sekä käytännön vinkkejä leivontaan ja juhliin.
- Julkaistu
Poimintoja tapahtuman ohjelmasta:
Keliakialiiton tunnustus: Vuoden keliakiatutkija 2023
Tapahtuma alkaa lauantaina 28.10. kello 11 Vuoden keliakiatutkija 2023 -tunnustuksen julkistuksella. Puheenvuorossaan palkittava tutkija kertoo tutkimusaiheestaan.
Erityisruokavalioasiakas ravintolassa ja kahvilassa -keskustelut
Miten erityisruokavalioasiakkaat ja palvelut kohtaavat? Aiheesta keskustellaan lauantaina 28.10. kello 15.00–15.30 ja sunnuntaina 29.10. kello 12.00–12.30. Sunnuntaina mukana ovat muun muassa Vuoden Tarjoilija 2022 Joonas Heino, päätoimittaja Marja Aarnipuro ja vegaanileivonnan asiantuntija, ruokavaikuttaja ja reseptikirjailija Tiina Tohu.
Ammattiurheilijan gluteeniton elämä
Uimari ja olympiamitalisti Matti Mattssonin oireilun syyksi paljastui keliakia. Haastattelussa hän kertoo, millaista on huippu-urheilijan gluteeniton elämä. Keliakialiiton kehittämis- ja seurantapäällikkö Sanna Arnala haastattelee Mattssonia lauantaina 28.10. kello 12.30–13.00.
Durra ja teff gluteenittomassa leivonnassa
Durra ja teff ovat tällä hetkellä suosittuja raaka-aineita gluteenittomassa leivonnassa. Tuotekehittäjä Helena Kemppainen antaa vinkkejä, miten durraa ja teffiä voi käyttää monipuolisesti leivonnassa lauantaina 28.10. kello 14.00–14.30.
Ohjelma kokonaisuudessaan osoitteessa www.lautasella.fi.
Lautasella 2023 -tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa samaan aikaan Viini & Ruoka -tapahtuman ja Helsingin Kirjamessujen kanssa.