Tervetuloa Keliakialiiton koulutuksiin!
Keliakialiitto järjestää hotelli-, ravintola- ja cateringalan ammattilaisille maksuttomia verkkoluentoja. Lisäksi voit tilata meiltä juuri sinun yrityksesi tarpeisiin räätälöidyn koulutuksen, joka voidaan toteuttaa etäyhteydellä tai esimerkiksi yrityksen omissa tiloissa.
Verkkoluennot eli webinaarit
Järjestämme hotelli-, ravintola- ja cateringalan ammattilaisille maksuttomia verkkoluentoja, joita pitävät Keliakialiiton omat tai vierailevat asiantuntijat. Verkkoluentoa voit seurata kotikoneeltasi, läppäriltä, tabletilta tai vaikka älypuhelimelta. Seuraamiseen tarvitset toimivan, vähintään 10 Mb verkkoyhteyden.
Verkkoluentoihin pitää ilmoittautua viimeistään luentopäivänä kello 10 mennessä. Luennot tallennetaan ja linkki luentotallenteeseen lähetetään kaikkien ilmoittautuneiden sähköpostiin automaattisesti luennon jälkeen. Tallenne on linkin kautta katsottavissa kolmen viikon ajan. Näin voit katsoa verkkoluennon itsellesi sopivana ajankohtana luennon jälkeen, jos esitysaika ei sovi sinulle. Linkin kautta luennon voi myös näyttää työkaverille tai esimerkiksi alan opiskelijoille.
Verkkoluennot alkavat yleensä kello 16 ja ne kestävät noin tunnin. Asiantuntijoiden osuuteen on varattu 40–50 minuuttia, jonka jälkeen on aikaa vastata osallistujien lähettämiin kysymyksiin. Kysymyksiä kulloinkin aiheena olevasta teemasta voi esittää etukäteen ilmoittautumislomakkeella sekä luennon aikana chatin eli keskustelualueen kautta. Webinaareissa voi olla mukana myös kaupallista yhteistyötä.
Verkkoluennot vuonna 2025
Tiistaina 1.4. Asiakkaalla Fodmap-ruokavalio. Mitä voin tarjota?
Miten tarjota asiakkaille FODMAP-ystävällisiä vaihtoehtoja, vähentää vatsavaivoja aiheuttavia ainesosia ja luoda maukkaita, turvallisia annoksia. Webinaarissa käydään läpi käytännön vinkkejä, jotka auttavat sinua palvelemaan FODMAP-ruokavaliota noudattavia asiakkaita tehokkaasti ja ammattitaitoisesti.
Ilmoittaudu Asiakkaalla Fodmap-ruokavalio. Mitä voin tarjota -webinaariin
Torstaina 28.8. Gluteeniton oppilas kotitalousopetuksessa: Käytännön vinkkejä ja ohjeita gluteenittomaan keittiöön
Miten huomioit keliaakikko-oppilaat kotitaloustunneilla ja teet opetuksesta turvallista sekä osallistavaa kaikille? Tällä tunnin verkkoluennolla saat konkreettisia ohjeita ja vinkkejä gluteenittomuuden huomioimiseen opetuksessa. Luento on suunnattu peruskoulun kotitalousopettajille ja alan opiskelijoille. Opit tunnistamaan gluteenittomia raaka-aineita, välttelemään kontaminaatioriskejä ja hyödyntämään gluteenittomuuden mahdollisuuksia opetuksen rikastuttamisessa. Liity mukaan ja luo kotitalousluokasta ympäristö, jossa jokainen voi oppia turvallisesti!
Ilmoittaudu Gluteeniton oppilas kotitalousopetuksessa - webinaariin
Torstaina 30.10. Turvallisesti lautasella, gluteenittomat ja ruoka-allergiset lapset päivähoidossa
Verkkoluento tarjoaa käytännön vinkkejä ja tietoa siitä, miten voi varmistaa turvalliset ja ravitsevat ateriat kaikille lapsille päiväkodissa. Luennossa käydään läpi yleisimmät ruoka-allergiat ja gluteenittomuuden erityispiirteet sekä opastetaan, miten vältetään vaaralliset ristikontaminaatiot päiväkodissa. Luento on suunniteltu erityisesti kaikille päiväkotien ruokahuollosta vastaaville työntekijöille, ja se antaa sinulle varmuuden tarjota turvallisia aterioita kaikille lapsille – joka päivä.
Torstaina 20.11. Gluteeniton kaura ja vehnätärkkelys
Mietityttääkö sinua, miksi kaikki gluteenittomat asiakkaasi eivät syö ruokia tai leivonnaisia, joihin on käytetty gluteenitonta vehnätärkkelystä tai kauraa, vaikka aina sanotaan, että ne ovat raaka-aineita, jotka soveltuvat gluteenittomaan ruokavalioon? Tässä webinaarissa saat vastuksen siihen kysymykseen. Lisäksi webinaarissa käydään läpi, mitä on gluteeniton kaura ja millaiset kauratuotteet soveltuvat gluteenittomaan ruokavalioon (hiutaleet, jauhot, leseet ym. kuivatuotteet, kaurajuomat, - kermat, -välipalatuotteet) sekä mitä on gluteeniton vehnätärkkelys ja miten se eroaa nk. tavanomaisesta vehnätärkkelyksestä.
Ilmoittaudu Gluteeniton kaura ja vehnätärkkelys -webinaariin
Tilauskoulutukset
Onko työyhteisössänne tarve ajantasaistaa ja vahvistaa henkilöstön gluteenitonta osaamista? Räätälöidään juuri teidän tarpeisiinne sopiva koulutuskokonaisuus joko etä- tai lähitoteutuksena. Organisaatiokohtainen koulutus mahdollistaa suuremmankin ryhmän osallistumisen koulutukseen samanaikaisesti myös eri organisaatioyksiköistä tai eri paikkakunnilta. Vaihtoehtoisesti voitte tilata myös pienemmälle ryhmälle suunnatun, tiiminne tarpeita parhaiten tukevan koulutuksen.
Kysy lisätietoja ja pyydä meiltä tarjous koulutuksesta koulutus@keliakialiitto.fi.