Tältä sivulta löydät
Tälle sivulle on koottu hyödyllisiä videoita ravitsemisalan ammattilaisille.
Keliakiaviikolla vuonna 2021 julkaistut lyhyet vinkkivideot siitä, miten saa gluteenittomat sämpylät ja pullat onnistumaan, kuinka ruskea kastike valmistetaan gluteenittomasti tai millä nikseillä saat tehtyä herkullista gluteenitonta pizzaa löytyvät tämän linkin kautta: Reseptivideoita gluteenittomasta arkiruoasta
Gluteenitonta helposti ja turvallisesti
Tämä piirrosvideo kertoo selkeästi ja hauskasti gluteenittoman ruoanvalmistuksen ja tarjoilun tarkkuudesta. Sopii myös osaksi perehdytystä tai alan opetukseen.
Videon toteutti Keliakialiitolle Tussitaikurit Oy / Marker Wizards Ltd ja se tehtiin Tampereen Talouskoulun Säätiön tuella.
Video löytyy sekä suomeksi että englanniksi tekstitettynä. Suomenkielisen tekstityksen saa myös pois youtuben asetuksista.
Glutenfree -safely and easily
Kuinka keliaakikolle valmistetaan turvallista ruokaa? Gluteeniton ruoanvalmistus ammattikeittiössä
Videolla käydään läpi asioita, joita täytyy huomioida gluteenittomassa ruoanvalmistuksessa.
Videolla tutustutaan gluteenittomaan leivontaan ja kerrotaan käytännön leivontaniksejä.
Keliaakikko ravintolassa
Videolla keliaakikko seurueineen tulee ravintolaan syömään ja saa esimerkillistä palvelua.
Videolla tehdään gluteenittomien tuotteiden ostoskierros ja nähdään, miten gluteenittoman tuotteen tunnistaa.
Gluteenittomuuden ABC
Webinaaritallenteella Keliakialiiton Horeca-asiantuntija Eija Lindberg kertoo perustietoa gluteenittomasta ruokavaliosta, siihen soveltuvista raaka-aineista ja tuotteista sekä erilaisista gluteenittomista asiakkaista.
Näin estät gluteenikontaminaation
Webinaaritallenteella Keliakialiiton Horeca-asiantuntija Eija Lindberg kertoo, mitä asioita pitää ottaa huomioon gluteenittomassa ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa, jotta jokainen työvaihe on gluteenittomalle asiakkaalle turvallinen.