Gluteeniton nakkikeitto
Valmistusaineet
4 annosta
Huom! Varmista alkuperäisestä ohjeesta aineiden mittasuhteet. Annoslaskuri perustuu tekniseen laskukaavaan eikä se muuta ohjeen tekstiä. Annosmäärän muuttaminen voi vaikuttaa myös paistoastian kokoon ja kypsennysaikaan. Voimme vastata vain alkuperäisten ohjeiden laadusta.
Määrä | Ainesosa |
---|---|
5 dl | vettä |
1 | lihaliemikuutio |
5 | kokonaista maustepippuria |
5 | perunaa (yleisperuna, keltainen pussi) |
200 g | keittojuureksia |
½ tl | suolaa |
2 tl | ruokaöljyä |
1 | sipulia |
300 g | kevytnakkeja, 12 % rasvaa |
Laita vesi kiehumaan liedelle. Lisää veteen lihaliemikuutio ja maustepippurit. Kuori perunat ja leikkaa kuutioiksi tai isohkoiksi lohkoiksi.
Kuori sipuli ja leikkaa kuutioiksi. Pilko nakit pieniksi paloiksi.
Lisää kiehuvaan lihaliemeen perunat ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Lisää keiton joukkoon keittojuurekset.
Laita paistinpannu lämpenemään liedelle ja lisää kuumalle pannulle ruokaöljy, kuutioitu sipuli ja paloitellut nakit. Paista nakkeja ja sipuleita muutama minuutti pannulla niin, että ne saavat kauniin ruskean värin.
Lisää lopuksi ruskistetut nakit ja sipuli perunoiden ja keittojuuresten joukkoon. Anna kiehua miedolla lämmöllä niin, että perunat ja kasvikset ovat kypsiä. Lopuksi keittoon voi lisätä kuivattua persiljaa.
Resepti ja kuva: Sirpa Gylling, Keliakialiitto
Kokonaisrasva |
2,96 g |
---|---|
Rasvasta tyydyttynyttä: |
0,84 g |
Hiilihydraatit: |
6,23 g |
Suola: | 0,72 g |
Annoksen hinta
4 annoksen hinta yhteensä on alle 3 euroa. Hinta perustuu alkuvuoden 2023 hintatietoihin.
Lisätietoa edullisesta ja terveellisestä gluteenittomasta arkiruoasta
Täältä löydät lisätietoa mahdollisimman edullisesta ja ravitsemussuositusten mukaisesta gluteenittomasta arkiruoasta.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteeniton broileripizza
-
Arkiruokaa Gluteenittomat kalapuikot
-
Arkiruokaa Gluteeniton kasviskiusaus
-
Arkiruokaa Gluteeniton jauhelihakastike
-
Arkiruokaa Gluteeniton currykermaviilikastike